Cătina este o plantă cu un istoric impresionant în rândul remediilor naturiste, fiind folosită de mii de ani în tratarea unor numeroase afecțiuni în țări precum China, India sau Pakistan. Planta este folosită astăzi în sistemele medicale din diferite țări.
Unul dintre produsele obținute din plantă este uleiul de cătină. Acesta este obținut prin macerare și are efecte terapeutice și cosmetice impresionante. Conținutul ridicat de vitamine, minerale și acizi grași Omega 3, 6 și 9 oferă numeroase motive pentru care să folosești uleiul. În cele ce urmează vei afla principalele 5 dintre acestea.
În primul rând, merită să folosești uleiul de cătină dacă ai probleme respiratorii. Poate cel mai important efect benefic al uleiului de cătină este cel asupra sistemului respirator. Astfel, acesta poate fi folosit ca expectorant, ajutând la eliminarea flegmei. În același timp, uleiul are efecte pozitive asupra astmului.
În al doilea rând, un alt efect pozitiv este obținut asupra sistemului circulator. Uleiul de cătină poate ajuta în cazul bolilor de inimă, inclusiv durerilor în piept, nivelului ridicat de colesterol și tensiunii arteriale ridicate. Acest lucru este posibil datorită conținutului ridicat de acizi grași esențiali Omega 3, 6 și 9.
În al treilea rând, datorită conținutului ridicat de antioxidanți, uleiul este un adevărat produs anti-aging. Uleiul funcționează ca un adevărat scut împotriva radicalilor liberi. Indiferent dacă îl folosești intern sau extern, efectele sale sunt impresionante. Vei fi mereu plin de energie, iar starea de bine a organismului se va vedea și la exterior. Capacitatea mare de încetinire a procesului de îmbătrânire asupra întregului organism atrage după sine capacitatea de regenerare a celulelor, așa că uleiul poate fi folosit și pentru prevenirea bolilor cronice și îmbunătățirea sistemului imunitar.
În al patrulea rând, uleiul este o sursă importantă de carotenoide și vitamina A. Prin urmare, acesta are efecte benefice asupra vederii. Printre altele, uleiul de cătină ajută la rezolvarea problemei ochilor uscați, îmbunătățește vederea chiar și pe timp de noapte și ajută la prevenirea bolilor oculare.
Ultimul, dar nu cel din urmă, al cincilea motiv pentru care ar trebui să folosești uleiul de cătină este sănătatea pielii. Efectul cosmetic al acestuia este renumit, fiind folosit în multe creme și tratamente. Se obțin rezultate bune în cazul acneei, dermatitelor și pielii uscate. Datorită efectului antiinflamator, uleiul poate fi folosit pentru tratarea tăieturilor și rănilor. De asemenea, uleiul poate ajuta și la estomparea celulitei atât de neplăcute. Întorcându-ne la efectul anti-aging, e de la sine înțeles că acesta are efecte și asupra pielii. Din acest motiv, multe dintre cremele antirid au în componență ulei de cătină. Uleiul poate fi folosit și pentru prevenirea arsurilor solare.
Așadar, uleiul de cătină are numeroase beneficii, asupra întregului corp, fiind un supliment foarte bun. Acesta poate fi folosit atât intern, cât și extern, oferind efecte pozitive medicinale și cosmetice. Datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale, acesta asigură sănătatea pielii, iar antioxidanții protejează organismul împotriva îmbătrânirii. Atunci când este folosit drept tratament, uleiul este benefic pentru probleme respiratorii, circulatorii și de vedere. Vei beneficia astfel de o adevărată farmacie într-o sticluță, pe care o poți găsi aici.