Home / Produse naturiste / Florile de tei – tratament de excepţie pentru corpul uman

Florile de tei – tratament de excepţie pentru corpul uman

flori de tei

Nu cred să existe om pe acest pământ care să nu iubească aroma florilor de tei, ce explodează şi ne invadează simţurile când primăvara este pe sfârşite. Mirosul de tei este inconfundabil şi este aducător de bine în organismul uman. Dacă doar inhalând aroma florilor de tei resimţim un efect terapeutic, nu e greu să ne imaginăm că ceaiul de tei are numeroase beneficii asupra noastră. Teiul este prezent în poezii şi în proze, în special atunci când se face referire la activităţi romantice şi la îndrăgostiţi care îşi jură iubire eternă sub acest arbore. De fapt, legenda a plecat de sute de ani, când oamenii credeau că aroma teiului are un efect atât de relaxant, încât nu se poate minţi sub nicio formă sub acest copac. Florile de tei trebuie culese şi lăsate la uscat într-un mediu umbros, fără umezeală şi fără surse de căldură artificială. Procesul de uscare este unul natural şi trebuie să aibă loc pe o bucată de pânză sau pe o bucată de hârtie curată.

Ceaiul de tei este recunoscut în mod special pentru efectele sale calmante şi pentru că este un sedativ uşor. Astfel, persoanele care au tulburări de somn ar trebui să consume câte o cană cu ceai de tei înainte de culcare. Plantele îşi vor face efectul, corpul se va relaxa şi îşi va induce mai uşor starea de somn. Rămânând tot asupra psihicului, iată că ceaiul de tei acţionează eficient şi în tratarea atacurilor de panică, a anxietăţii uşoare, dar şi a depresiilor mai puţin grave. Perioadele cu o încărcătură stresantă puternică, supărările sau etapele pline de încercări din viaţa ta vor fi mai plăcute dacă vei consuma ceai de tei regulat. Acţiunea sedativă dar şi substanţele responsabile cu starea de bine în organism te vor ajuta să treci mai uşor peste perioadele dificile din viaţa ta.

În tratamentul virozelor şi a răcelilor uşoare, ceaiul de tei este foarte eficient pentru că acţionează ca un antiinflamator asupra aparatului respirator. Durerile în gât, tusea şi inflamaţiile sunt tratate prin consumul de ceai de tei. Persoanele care se confruntă cu probleme de retenţie de apă vor fi ajutate de ceaiul de tei să scape de această afecţiune. De asemenea, ceaiul de tei creşte temperatura corpului, iar noi vom transpira mai mult şi vom elimina mai uşor toxinele. De aceea, acest ceai are un efect detoxifiant şi este foarte util în curele de slăbire.

Pe partea de estetică, ceaiul de tei este un excelent anticearcăn. Luaţi două dischete demachiante (sau păstraţi chiar plicurile de ceai de tei, dacă aţi făcut ceaiul din plicuri şi nu din plante) şi scufundaţi-le în ceai. Puteţi să le puneţi câteva minute şi la frigider înainte, pentru un maxim de efect. Aplicaţi-le pe ochi şi menţineţi 10-15 minute. Pungile de sub ochi se vor estompa iar ochii roşii şi obosiţi vor dispărea. De asemenea, pentru revigorarea tenului se poate folosi ceai de tei, în compoziţia unei măşti de faţă sau, pur şi simplu, prin clătire.

Ceaiul de tei are foarte multe beneficii, însă există şi câteva categorii de persoane care ar trebui să îl evite. Gravidele nu au voie să consume ceai de tei, întrucât are efect asupra subţierii sângelui şi ar putea apărea o hemoragie, pacienţii cu tulburări cardiace, cei cu anemie sau şoferii şi cei care trebuie să fie extrem de vigilenţi la activitatea pe care o desfăşoară. Efectul sedativ le-ar putea diminua din atenţie.

S-ar putea sa iti placa si

propolis

Propolisul – un scut pentru organismul nostru

Cu siguranţă, ai auzit până acum despre propolis. În mintea ta, propolisul are legătură cu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *