Solarii

Agricultura a fost , este si va ramane mereu la baza dezvoltarii si supravietuirii umane.

Descoperirea acesteia a avut loc inca din evul mediu , cand omul realizeaza ca  nu doar vanatul il mentine in viata , nu doar carnea  reprezinta hrana necesara supravietuirii  ci si ceea ce ii ofera nanutra,  solul care pana in acel moment era neutilizat. Astfel s-a inceput cultivarea diverselor plante din seminte. Acum, la nivel mondial, terenul cultivat acopera doar o mica particica si anume 1/10 din suprafata uscatului.

 

In prezent , aceasta ramura a industriei este in continua dezvoltare si expansiune avand in vedere rolul important pe care produsele agricole il au la nivelul comertului mondial.

Tot mai multi investitori prefera amenajarea de solarii pentru cultivarea plantelor in detrimentul cultivarii in camp deschis.

Solariul este o incapere special amenajata in vederea realizarii pentru anumite culturi de plante sau legume a unor bai de soare.

Solariile au priza pe piata din cauza faptului ca o astfel de amenajare ce dispune de multiple posibilitati in ceea ce priveste tehnica se caracterizeaza prin recolte bogate , in cantitati mari care asigura cu usurinta un profit substantial.

In ceea ce priveste randamentul pe care aceste solarii ni-l ofera in urma proceselor de irigatie , incalzire, fertilizare , ventilatie , depinde in special de materialul din care este confectionat produsul respectiv.

In prezent , pe piata exista mai multe tipuri de solarii. Acestea sunt construite  fie din sticla ,  fie din plastic sau mai nou din materiale gonflabile ce actioneaza dupa principiul geamurile de termopan.

solariiExista diferite discutii si opinii cu privirea la eficacitatea acestor materiale , dar deocamdata nici unul dintre acestea nu s-a stabilit a fi cel mai bun.

O alta maniera de a clasifica solariile este in functie de inaltimea acestora. Cele mai apreciate par a fi cele inalte datoritat posibilitatii de a lucra cu usurinta in interiorul acestora cu masinarii.

Fiecare isi achizitioneaza tipul de solar care crede ca ii se potriveste pentru tipul de afacere pe care vrea sa o porneasca.

Pentru cultivarea plantelor si in deosebi a legumelor si fructelor, cele mai  importante sunt insa semintele folosite de fiecare producator.

Principalele caracteristici pe care trebuie sa le avem in vedere atunci cand vrem sa cumparam un astfel de produs sunt urmatoarele:

– facilitatea montarii pe diferite tipuri de teren ;

– facilitatea mutarii dintr-un loc in altul;

-dimensiunile sale ( acestea sunt necesare daca vrem sa lucram cu ajutorul utilajelor in interiorul lor);

-pretul lor in raport cu eventualele castiguri pe care ni le-ar aduce;

-modul in care sunt construite in vederea inchiderii sau deschiderii acestora total sau partial in functie de diferitele momente ale zile;

S-ar putea sa iti placa si

Pregătirea grădinii de legume

Pregătirea grădinii de legume pentru primăvară

Dacă ești pasionat de grădinărit, probabil că te-ai gândit deja că ar fi practic să …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *