Home / Produse naturiste / Piatra de alaun – deodorantul natural ce te face să renunți la cel din comerț

Piatra de alaun – deodorantul natural ce te face să renunți la cel din comerț

piatra de alaun

Alaunul este un ingredient natural folosit în majoritatea deodorantelor naturale. Acesta este un sulfat disponibil sub formă de cristale cunoscute și sub numele de piatră de alaun. Denumirea științifică este de potassium alum.

Poate produsul pare acum o noutate, dar acesta a fost folosit de-a lungul timpului la scară largă de bătrâni chiar și pe teritoriul țării noastre, utilizarea principală fiind cea de după bărbierit. Istoria folosirii alaunului ca deodorant este lungă de câteva secole, acesta fiind folosit mai ales în Orientul Mijlociu și Îndepărtat.
Calitățile care îl recomandă ca deodorant sunt aspectul antibacterian și astringent. În plus, datorită efectului antiseptic acesta poate fi folosit și după bărbierit, epilat sau în cazul tăieturilor ușoare.

Atunci când este folosită ca deodorant, piatra de alaun asigură prevenirea formării de bacterii. Bacteriile sunt, de altfel, principala cauză a mirosului neplăcut al transpirației.

Piatra de alaun poate fi aplicată atât pe pielea umedă, cât și pe pielea uscată, efectele fiind la fel eficiente. La folosirea ca deodorant se recomandă însă să fie folosită pe pielea umedă sau în combinație cu apă, întrucât piatra este solubilă. În același timp, datorită solubilității, piatra poate fi ștearsă după folosire, astfel încât să nu se risipească.

Unul dintre avantajele principale față de deodorantele din comerț este acela că piatra de alaun nu conține parfum și este hipoalergenică, putând fi folosită pe orice tip de piele. În plus, aceasta nu astupă porii și nu lasă urme pe haine. Protecția este de lungă durată, fiind suficientă o aplicare pe zi.

Un alt aspect atractiv este acela că atunci când este folosită pe post de deodorant piatra este foarte economică. Fiind necesară o cantitate foarte mică pentru fiecare aplicare, deodorantul poate ajunge chiar și pentru o perioadă de un an.

Deodorantul se obține prin șlefuirea pietrei, în procesul de producției nefiind implicat niciun fel de procesare chimică. Având o utilizare multiplă, piatra de alaun ajută la economisirea pe termen lung. O singură bucată va putea fi folosită atât ca deodorant, cât și ca after-shave sau cremă după epilat, ori pentru calmarea pielii după înțepăturile de insecte.piatra de alaun

Produsul este unul 100% natural și este potrivit pentru folosirea de către toți membrii familiei, ea putând fi găsită chiar aici. Piatra se găsește atât în starea naturală, cât și încadrată într-un recipient asemănător cu cele ale deodorantelor clasice, pentru o utilizare mai ușoară. Prima variantă este însă mai recomandată întrucât are în compoziție substanța naturală potassium alum. Cea de-a doua are la bază substanța ammonium alum.

Așadar, piatra de alaun reprezintă o alternativă naturală la deodorantele din comerț, tratate cu diferite substanțe chimice. Piatra prezintă avantajul că este antialergică, nu conține parfum, este economică și poate avea mai multe întrebuințări. În momentul actual piatra se găsește atât sub formă naturală, cât și sub formă de recipient clasic. Produsul se poate aplica atât pe pielea uscată, cât și pe pielea umedă și asigură o protecție îndelungată împotriva bacteriilor, înțepăturilor de insecte și transpirației. Produsul este folosit de secole întregi, efectele sale benefice asupra transpirației și îndepărtării mirosurilor neplăcute fiind recunoscute la nivel internațional.

S-ar putea sa iti placa si

lemnul dulce

Lemnul dulce – o plantă minune

Medicina naturistă este într-o continuă cercetare şi căutare de plante cu cât mai multe efecte …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *