Home / Produse naturiste / Afecțiuni tratate cu lăptișorul de matcă

Afecțiuni tratate cu lăptișorul de matcă

lăptișor de matcăLăptișorul de matcă este un produs al albinelor, alături de miere și propolis. Spre deosebire de acestea, lăptișorul nu este produs doar cu ajutorul florilor, albinele folosind o enzimă specială ce se găsește în gâtul acestora.

Din cauza compoziției chimice complexe, lăptișorul de matcă nu poate fi creat artificial în laborator, costurile necesare fiind mult prea mari. În cadrul stupului, lăptișorul este hrana pentru regină și larvele regale.

Lăptișorul are în compoziție o serie numeroasă de nutrienți, printre care se numără proteine, vitamine, minerale, aminoacizi, elemente antibacteriene și zaharuri. Lăptișorul de matcă este una dintre cele mai bogate surse de vitamina B5 din natură. Per ansamblu, produsul albinelor este unul dintre cele mai complete suplimente.

În momentul actual, lăptișorul este folosit pentru tratarea de numeroase afecțiuni. O categorie importantă dintre acestea este cea a lipsei de vitalitate. Aceasta poate apărea ca urmare a carenței de vitamine și minerale, precum și în urma anorexiei, depresiei sau disfuncțiilor cerebrale. Prin compoziția bogată în nutrienți, lăptișorul acoperă necesarul de vitamine și crește apetitul. În același timp, capacitatea de concentrare și acumulare de informații este îmbunătățită.

O altă categorie de afecțiuni este reprezentată de cele arteriale. Astfel, lăptișorul este eficient pentru reglarea tensiunii și bunăstarea sistemului circulator. Acesta are efecte și asupra dilatării vaselor sanguine și reducerii stresului.

De asemenea, lăptișorul are efecte pozitive asupra sistemului imunitar, funcționând ca un adevărat scut împotriva infecțiilor, bacteriilor și virusurilor. Un aspect foarte exploatat în ultima vreme este cel împotriva îmbătrânirii. Indiferent dacă este folosit pe cale interioară sau exterioară, antioxidanții și aminoacizii acționează pentru a încetini procesul de îmbătrânire, iar rezultatele sunt vizibile. Efectele asupra pielii sunt poate cele mai evidente. Printre afecțiunile de piele asupra cărora se observă efecte pozitive se numără acneea, herpesul, pielea uscată sau eczemele. Toate acestea se datorează compoziției de substanțe antibacteriene, antiinflamatorii și, în același timp, a celor hidratante. Nu în ultimul rând, efecte pozitive se obțin și asupra sănătății părului și unghiilor.

În momentul actual, lăptișorul de matcă se găsește pe piață sub diferite forme. Îl poți găsi atât sub formă naturală, cât și sub formă de extract sau în combinație cu alte substanțe. Formele disponibile sunt pentru utilizarea internă sau externă. Pentru utilizarea internă vei putea folosi lăptișorul în combinație cu miere, iaurt sau ceai. Pentru utilizarea externă vei găsi numeroase emulsii, creme și uleiuri, putând alege varianta care se potrivește cel mai bine tenului tău.

Față de alte suplimente, lăptișorul nu are nicio contraindicație, putând fi folosit fără probleme chiar și lăptișor de matcăde copii și femeile însărcinate. Trebuie însă să ai grijă în cazul în care ești alergic la polen sau la veninul de albină. Nu este sigur că aceste alergii pot fi provocate de lăptișor, dar există un oarecare risc.

Așadar, lăptișorul este un adevărat dar primit de pe urma albinelor. Acesta este unul dintre cele mai complexe suplimente, având efecte pozitive asupra întregului organism. Indiferent dacă este folosit pe cale interioară sau exterioară, lăptișorul va încetini procesul de îmbătrânire, va ajuta la creșterea sănătății pielii și va susține buna funcționare a sistemelor circulator și imunitar. Lăptișorul de matcă poate fi găsit aici.

S-ar putea sa iti placa si

lemnul dulce

Lemnul dulce – o plantă minune

Medicina naturistă este într-o continuă cercetare şi căutare de plante cu cât mai multe efecte …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *