Home / Sfaturi agricultura / Cresterea iepurilor o afacere extrem de profitabila

Cresterea iepurilor o afacere extrem de profitabila

Cresterea iepurilor poarta numele de cunicultura si este una dintre putinele afaceri care se bucura la ora actuala , pe timp de criza , de un mare succes. Acesta este datorat profitului obtinut intr-un timp scurt pe baza unor investitii minime in raport cu cresterea altor animale.

 

Aceasta industrie este foarte bine dezvoltata la nivel european astfel Europa ocupa primul loc in ceea ce priveste productia mondiala. Cei mai mari consumatori de carne de iepure sunt italienii si francezi care sunt pe primele locuri si la productia acestora.

In Romania este prea putin cunoscut acest  tip de afacere.  Ceea ce trebuie sa sti ca investitor este ca poti obtine fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeana ce acopera 65% din investitia necesara pornirii acestei afaceri.

In prezent ,  la nivel mondial exista peste 100 de specii de iepuri.  Acestea se clasifica in functie de lungimea firului de par (par scurt , mediu sau lung) , in functie de greutatea la care poate ajunge un iepure adult (2-3 kg, 3-5 kg , peste 5 kg) si in functie de productia principala pentru care sunt crescuti (balana, carne , blana si carne).

Aceste categorii reprezinta un factor foarte important in alegerea rasei de iepure pe care vrei sa o cresti.

cresterea iepurilorDin punctul de vedere al avantajelor care ne sunt oferite de cresterea iepurilor putem vorbi in primul rand de alimentatia necesara acestor animale. Ea nu este deloc costisitoare si este formata din ceea ce se gaseste in gospodaria oricarui om: fan, legume(morcovi , sfecla), cereale etc.  Apa acestor animale trebuie schimbata zilnic.  Evitati cat mai mult posibil ceapa , cartofii cruzi , varza , conopida etc in alimentatia iepurilor deoarece aceste alimente duc la aparitia a numeroase boli, iar in unele cazuri chiar si la deces.

Iepurii de inmultesc foarte repede .De aici reiese gradul de profitabilitate al acestei ramuri care este sustinut si prin concurenta foarte mica pe piata romaneasca. Locul de depozitare al acestor animale nu presupune ocuparea in mod excesiv a spatiului de care investitorul dispune, insa acesta trebuie sa fie foarte bine ingrijit si plasat intr-un loc luminos.

Poate cel mai important lucru pentru care cresterea iepurilor este atat de apreciata se leaga de carnea lor care este o carne usoara, saraca in grasime , foarte gustoasa . Aceasta este recomandata persoanelor care sufera de diverse boli sau celor care vor sa tina dieta.

S-ar putea sa iti placa si

Pregătirea grădinii de legume

Pregătirea grădinii de legume pentru primăvară

Dacă ești pasionat de grădinărit, probabil că te-ai gândit deja că ar fi practic să …

2 comments

  1. Uite ca nu stiam ca nu trebuie sa le dai cartofi cruzi…multumesc de sfat!

  2. buna .ma numesc svetlana.detin 4 familii de iepuri debreten.imi doresc din suflet sa infiintez o crescatorie am conditii f bune,dar nu am piata de desfacere.doresc sa obtin si fonduri europene pentru abator.sincer nu stiu de ce nu am incredere.mi s-a zis ca imi trebuie o tona de avize.datimi va rog un sfat.al naibii ca nu pot renunta imi plac f mult acesti iepuri.astept raspuns.multumesc ciurdeasv@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *