Home / Produse naturiste / Cordyceps – ciuperca miraculoasă pentru organism

Cordyceps – ciuperca miraculoasă pentru organism

CordycepsCordyceps face parte din seria ciupercilor pline de calități benefice pentru organismul uman, fiind folosită timp de mii de ani în medicina tradițională din China. Ciuperca face parte din grupa de fungi Ascomicete și este întâlnită cu precădere în Tibet.

În momentul actual, suplimentele pe bază de Cordyceps sunt folosite ca adjuvant în tratamentul astmului, depresiei, diabetului și reducerea colesterolului. În același timp, multe dintre suplimentele actuale pentru sportivi au la bază această ciupercă.

Are în compoziția sa numeroase nucleotide precum adenina, uracilul, timina și guanidina, cu rol în sprijinirea sistemului imunitar. Consumul de Cordyceps crește numărul limfocitelor CD4 și CD8, oferind astfel suport în reducerea acțiunii bacteriilor, fungilor și virusurilor și respectiv protecție împotriva mai multor boli.

Ciuperca are rezultate foarte bune în cazul bolilor respiratorii, fiind eficientă atât împotriva astmului, cât și împotriva tusei sau gripei.

De asemenea, compoziția include numeroase vitamine precum C, B1, B2, B12, E și K, acizi grași și toți aminoacizii esențiali. Nu în ultimul rând, are un conținut ridicat de polizaharide, calciu și magneziu.

Printre altele, ciuperca este utilă pentru combaterea procesului de îmbătrânire și favorizarea detoxifierii. În același timp, prin sprijinirea sistemului imunitar și a refacerii celulelor, ciuperca are un efect anticancerigen.

Conținutul ridicat de antioxidanți ajută nu doar sistemul imunitar, ci și sistemul nervos. Rezultatele arată că sistemul nervos a răspuns pozitiv în mai multe cazuri în care organismul a fost expus ciupercii. Printre altele, ciuperca ajută la creșterea capacității de concentrare și memorare și combate oboseala cronică.

Nivelul ridicat de colesterol reprezintă una dintre problemele cele mai comune ale perioadei actuale. Cordyceps ajută la reducerea nivelului de colesterol și al trigliceridelor, având efecte benefice asupra sistemului circulator, dar și asupra ficatului, fiind un detoxifiant foarte bun.Cordyceps

Folosită în cazul suplimentelor pentru sportivi, Cordyceps oferă energie și o performanță mult mai bună în fața efortului fizic. Față de alte suplimente care ajută pe de-o parte și atacă ficatul pe alta, cel de față ajută atât la creșterea randamentului de lucru, cât și la protejarea ficatului. Suplimentul este natural, așa că nu are efecte adverse nocive.

Compoziția Cordyceps este benefică și în lupta împotriva rezistenței la insulină. Astfel, acesta are atât rol preventiv, cât și adjuvant în cazul diabetului și poate fi găsit aici.

S-ar putea sa iti placa si

lemnul dulce

Lemnul dulce – o plantă minune

Medicina naturistă este într-o continuă cercetare şi căutare de plante cu cât mai multe efecte …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *