Home / Produse naturiste / Ciuperca lui Dumnezeu si beneficiile ei

Ciuperca lui Dumnezeu si beneficiile ei

Ciuperca lui DumnezeuÎncă din cele mai vechi timpuri, produsele naturale au reprezentat remedii eficiente pentru diferite afecțiuni, chiar și pentru cele mai grave. Ciupercile medicinale au un istoric destul de îndelungat în domeniul sănătății naturiste, iar una dintre cele mai renumite și eficiente astfel de specii este Ciuperca lui Dumnezeu.

Aceasta este orginiară din Brazilia, iar denumirea ei completă este Agaricus Blazei Murill. Ciuperca face parte din clasa Basidiomycetes și a fost descoperită și folosită încă din secolul IV d.Hr în Imperiul Bizantin.

Cercetătorii și producătorii din domeniul farmaceutic au fost atrași de această specie miraculoasă care menținea sănătoasă o întreagă comunitate de lângă Sao Paolo. La o analiză amănunțită, s-a descoperit că ciuperca are în compoziția ei 120 de elemente benefice, fiind bogată în proteine, vitamine şi minerale. Ciuperca are un număr ridicat de polizaharide, printre care se numără și forme de aminoacizi, fier și calciu. În plus, ciuperca este renumită pentru faptul că are şase tipuri de steroizi dintre care mai ales cerebusterolul şi ergosterolul ajută la oprirea creşterii numărului de celule canceroase. Proprietățile sale anti-tumorale au făcut ca unii producători de medicamente dedicate acestei afecțiuni să o includă în rețete.

Printre beneficiile oferite de Ciuperca lui Dumnezeu se numără stimularea sistemului imunitar, a funcţionării normale a procesului de diviziune celulară, dar și protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și menţinerea concentraţiei normale a colesterolului, grăsimilor şi glucozei din sânge.

În compoziția ciupercii se află un nivel ridicat de 46,2% de proteine care înseamnă în jur de 10 grame, 38% de carbohidraţi non-fibroşi și acid glutamic în cantități mai mari decât în cazul altor ciuperci obișnuite.

Ciuperca este astfel folosită mai ales în tratamentul cancerului. O acțiune foarte importantă în acest sens este cea de stimulare a secreţiei de interferon, TNF-α, interleukină IL-8, limfocite B, celule natural killer și celule T supresoare şi macrofage. În același timp, ciuperca are efecte benefice și asupra hepatitei, normalizând activitatea hepatică și contribuind la scăderea numărului de lipide, colesterol, trigliceride, dar şi glicemia.

Bineînțeles, acțiunea substanțelor este benefică pentru un spectru mult mai larg de probleme de sănătate, acoperind sistemul digestiv (ulcer, constipații, gastrită, hepatită, cancer la ficat, gastric, de colon, etc), sistemul circulator (tensiune arterială ridicată, tromboză, leucemie, etc), sistemul endocrin, sistemul genital, sistemul osos etc.

Ciuperca este comercializată cel mai mult sub formă de capsule. Doza obișnuită este de câte 1 comprimat de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea mesei. O altă formă de comercializare este cea prin pliculețe cu pulbere. Este recomandat ca înaintea începerii unei cure să se contacteze medicul. În ciuda faptului că este folosită și în compoziția unor medicamente, ciuperca lui Dumnezeu nu este în sine un medicament, ci un supliment alimentar care trebuie să fie folosit în combinație cu alte tratamente.

Așadar, suplimentul este unul foarte bogat în substanțe benefice pentru corpul uman și pentru susținerea unor tratamente chiar și pentru cele mai grave boli. Avantajul Ciupercii lui Dumnezeu este acela de a fi un produs natural care luptă complementar cu tratamentul medicinal chimic, oferind sprijin suplimentar și crescând astfel șansele de vindecare.

S-ar putea sa iti placa si

lemnul dulce

Lemnul dulce – o plantă minune

Medicina naturistă este într-o continuă cercetare şi căutare de plante cu cât mai multe efecte …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *