Home / Produse naturiste / Chlorella – alga ce poate trata cancerul

Chlorella – alga ce poate trata cancerul

ChlorellaChlorella este o algă renumită pentru efectele sale benefice asupra susținerii sistemului imunitar și detoxifierii organismului, fiind asociată adesea cu tratarea cancerului. Alga este folosită în momentul actual cu preponderență în țările asiatice precum Japonia sau China.

Este important de avut în vedere faptul că nu există studii care să demonstreze efectele directe asupra cancerului, dar s-au efectuat însă studii care au arătat că administrarea de suplimente pe bază de Chlorella au avut un rol adjuvant în cazul tratamentelor standard și au ameliorat efectele adverse ale acestora.

Proprietățile care ajută la tratarea cancerului sunt detoxifierea corpului, inclusiv de metalele grele și susținerea sistemului imunitar. Metalele grele sunt ingerate prin alimente, apă etc și au efecte negative asupra organismului. Prin administrarea de Chlorella s-au înregistrat scăderi semnificative ale depozitelor de mercur și alte metale.

Conținutul de vitamine precum A, C, B1, B2, B3, B5, B6, B12, E şi K, minerale, acizi grași esențiali și aminoacizi ajută la întărirea sistemului imunitar și refacerea celulelor. De aici și efectele adjuvante în tratamentul cancerului.

Chlorella este utilă pentru ameliorarea efectelor adverse ale tratamentelor puternice împotriva cancerului. Printre acestea se numără lipsa apetitului, stările de oboseală și depresia.

O mare parte din proprietățile asumate de Chlorella se datorează conținutului de albumină. Aceasta este o proteină extrem de importantă din compoziția ADN-ului. Proteina ajută la protecția împotriva cancerului, virusului HIV, hepatitei, anemiei și cirozei.

Efectele benefice asupra regenerării celulelor recomandă alga și pentru problemele hepatice. De asemenea, planta are efecte pozitive și asupra sistemului circulator, prin reglarea fluxului sanguin, reducerea colesterolului și scăderea tensiunii arteriale.

Suplimentul este disponibil sub formă de tablete, adesea de culoare verde. Se observă asemănarea cu spirulina, cu care alga este și înrudită. Culoarea verde este datorată conținutului ridicat de clorofilă.
Importanța includerii în organism a alimentelor verzi este cunoscută la nivel larg, dar adesea nu ne este la îndemână să mâncăm zilnic porțiile recomandate din acestea. O tabletă de Chlorella asigură necesarul zilnic de alimente verzi și absorbția corectă a substanțelor nutritive.

O tabletă de Chlorella are în compoziție o cantitate de proteine de 16 grame, așa că suplimentul este potrivit și pentru persoanele care țin o dietă vegetariană sau vegană, asigurând echilibrul.

Nu în ultimul rând, efectele asupra regenerării celulelor sunt potrivite și pentru lupta împotriva îmbătrânirii. Prin administrarea algei pielea va avea un aspect mai sănătos și mai tânăr într-un timp scurt. Acest lucru este posibil datorită compoziției ce include vitamina A și vitamina C, ambele renumite pentru lupta împotriva radicalilor liberi.

În concluzie, alga Chlorella este o descoperire recentă a specialiștilor asiatici, fiind folosită cu preponderență în sistemele medicale din Japonia și China. Datorită efectelor detoxifiante și de susținere a Chlorellasistemului imunitar, suplimentul este util în asocierea cu tratamentele împotriva cancerului. Deși alga nu are efecte directe asupra bolii, aceasta susține regenerarea celulelor și contribuie la scăderea efectelor negative ale tratamentelor standard împotriva cancerului.

Suplimentul are de asemenea un puternic efect anti-aging și ajută la buna funcționare generală a organismului. Acesta poate fi găsit aici. Asemănarea cu spirulina nu este întâmplătoare, cele două alge fiind înrudite și având efecte dovedite asupra sănătății ficatului și reglării funcțiilor hepatice. Deși nu se cunosc efecte adverse, este recomandat ca înainte de începerea administrării să apelezi la medicul de familie sau mediul specialist.

S-ar putea sa iti placa si

lemnul dulce

Lemnul dulce – o plantă minune

Medicina naturistă este într-o continuă cercetare şi căutare de plante cu cât mai multe efecte …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *