Home / Sfaturi agricultura / Cele mai populare flori de toamna

Cele mai populare flori de toamna

Fie că le găsim în ghiveci, fie că le găsim în grădini, florile reprezintă hrană pentru suflet. Ne place să ne bucurăm de ele indiferent de culoare sau de formă, indiferent că vorbim de flori de toamnă sau flori de primăvară. Florile sunt poate cadoul cel mai des întâlnit şi totodată unul dintre cele mai plăcute.

Deşi vara cu al ei iz multicolor s-a încheiat, iată că toamna ne urează bun venit cu câteva raze de soare blânde şi cu nenumărate soiuri de flori care mai de care mai interesante, cu o cromatică atât de plăcută, încât cu siguranţă ne va încălzi sufletele în zilele de toamnă târzii cu ploi şi vânt.

Poate cea mai cunoscută şi mai căutată floare de toamnă este crizantema(Chrysanthemum), şi asta pentru că ea poate fi găsită într-o gamă extrem de variată de culori, cu diferite forme, iar avantajul cel mai mare este că poate fi păstrată în ghiveci sau poate fi plantată în grădină. Deloc pretenţioasă , ne putem bucura de această frumoasă plantă ani de-a rândul, în cazul în care suntem atenţi să o udăm corespunzător. Crizantema este una dintre florile poate cele mai rezistente la frig, ce înfloreşte până spre sfârşitul anului, înveselindu-ne în zilele mohorâte ce parcă ne fac să fim trişti.

crizanteme

 

Dalia este o altă floare de toamnă spectaculoasă,  atât prin colorit, cât şi prin dimensiune. Cuprinde 15 specii cu dimensiuni de până la 2 metri. Florile mari şi bogate sunt înnobilate de culori precum alb, roz, violet, portocaliu, galben, grena, etc. Dalia este o plantă iubitoare de soare, prin urmare va trebui să o ferim de locurile umbroase, cu vânt puternic. Se recomandă a fi udate destul de des, zilnic dacă este posibil, iar solul are nevoie de humus.

dalii

Trandafirul se bucură de popularitate în lumea întreagă şi asta datorită nobleţei şi rafinamentului său. Este o floare ce face parte din familia Rosaceae, cu tulpină spinoasă, ce poate atinge înălţimi impresionante. Trandafirul este o floare iubitoare de apă, ceea ce recomandă plantarea sa în soluri bine drenate. De asemeni este foarte important ca solul să fie bogat în substanţe nutritive, pentru ca acesta să se poată dezvolta armonios.

trandafiri

Coreopsis este o floare mai puţin cunoscută decât cele menţionate mai sus, ce are o înălţime cuprinsă între 30 şi 90 cm. Ea face parte din familia Compositae şi deţine 80 de specii, ce ne bucură privirea până spre sfârţitul toamnei. Este o plantă destul de uşor de întreţinut, ce se înmulţeşte prin butaşi.

Coreopsis

Gladiolele îşi au originea în Africa de Sud şi se spune despre ele că ar fi florile aventurierilor. Au dimensiuni cuprinse între 50 şi 100 de cm şi o gamă de culori destul de variată. Gladiolele sunt mari iubitoare de soare , însă nu necesită să fie udate des.

gladiole

Cu siguranţă mai sunt şi alte flori de toamnă, însă acestea sunt printre cele mai populare. Indiferent de floarea pe care o alegeţi, oferiţii iubire şi ea vă va răspunde prin felul în care va înflori.

S-ar putea sa iti placa si

Pregătirea grădinii de legume

Pregătirea grădinii de legume pentru primăvară

Dacă ești pasionat de grădinărit, probabil că te-ai gândit deja că ar fi practic să …

One comment

  1. Emil-Anton COMȘA

    Indiferent de floarea pe care o alegem, sa oferim iubire şi ea vă va răspunde prin felul în care va înflori!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *