Home / Stiri agricultura / Tnuva inchide singura sa ferma din Romania datorita pierderilor inregistrate

Tnuva inchide singura sa ferma din Romania datorita pierderilor inregistrate

Tnuva este cea mai mare companie de lactate israeliana. In Romania , aceasta companie a investit intr-o fabrica ce se afla la Popesti – Leordeni si intr-o ferma de bovine ce este situata la 20 de km de Bucuresti in satul Adunatii – Copaceni .

Ferma a fost infiintata cu scopul utilizarii laptelui in produsele lor. Reprezentantii israelieni au vrut ca in acest fel sa aiba o portita de iesire in cazul in care tara noastra se va afla la un moment dat in deficit de bovine .

Produsele Tnuva sunt unele de foarte buna calitate datorita ingredientelor utilizate atent selectionate. Chiar daca piata romaneasca trece printr-o situatie economica instabila , Tnuva isi mentine standardele ridicate in dezvoltarea produselor sale , indiferent de dificultatile pe care le induc acest lucru.

tnuvaCa sa fie siguri ca materia prima utilizata sa fie una de calitate suta la suta europeana , a luat nastere in anul 2006 ferma din Adunatii – Copaceni. Capitalul investit in modernizarea si extinderea fermei a fost unul urias. Ea este dotata cu doua sali de muls ( una cu o capacitate de 50 de locuri pentru animalele sanatoase si alta cu o capacitate de 6 locuri pentru vacile aflate in tratament) , centru de furaje ( aceasta produce hrana pentru animalele ce cresc acolo ) , cresa dar si cu un spatiu destinat veterinarilor pentru tratarea si ingrijirea vacilor.

Ferma se caracterizeaza prin urmatoarele standarde apreciate de Uniunea Europeana :

–          asigurarea unor conditii excelente pentru cresterea si dezvoltarea bovinelor ;

–          tehnologia utilizata in alimentatia animalelor;

–          tehnologia utilizata in recoltarea laptelui ;

–          tehnica utilizata in stocarea laptelui ;

–          transportul in conditii optime a produsului ;

 

Datorita faptului ca firma Tnuva a investit 8 milioane de euro din anul 2006 pana in anul 2011 si a inregistrat doar pierderi accentuate anual , compania originara din Israel a decis sistarea fermei , acest lucru atragand dupa sine contracte cu noi producatori de lapte.

S-ar putea sa iti placa si

Gerald Schweighofer

Gerald Schweighofer – austriacul care ne lasă fără păduri

Gerald Schweighofer este deţinătorul Holzindustrie Schweighofer care face parte din Grupul Schweighofer. Compania îşi are …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *