Home / Stiri agricultura / Cum ar fi să dăm o șansă agriculturii?

Cum ar fi să dăm o șansă agriculturii?

Cred și susțin cu tărie faptul că România este o țară cu un mare potențial agricol. Dacă pe vremea comunismului eram “grânarul Europei”, nu văd de ce nu am putea să ne recăpătăm acest statut. E drept, munca la câmp nu este una ușoară și mulți dintre noi ne-am refugiat în birouri pentru o muncă ce ne ferește de arșița soarelui vara sau de ploile mărunte și dese de toamnă, dar mă uit cu admirație și respect la generațiile bunicilor și a părinților, cu palmele bătătorite de atâta muncă fizică, ce și-au câștigat pâinea cu sudoare frunții, muncind din zori și până-n seară, că sunt mult mai sănătoși decât noi, cei tineri, care muncim în condiții optime, cu laptopul în față, fără să ne incomodeze schimbările de temperatură în vreun fel, ne alimentăm cu legume și fructe, care de fapt nu mai au nimic bio în ele și așa mai departe. Mi-e teamă într-un fel să mă gândesc oare cum va fi bătrânețea noastră….agricultura în România

Dar îndrăznesc să sper într-un viitor echilibrat, îndrăznesc să sper că într-o zi legumele și fructele noastre cu acel gust inconfundabil vor fi îmbrățișate de lumea întreagă, că vom renunța să ne mai gândim doar la producție de masă și vom pune calitatea și mai ales sănătatea mai presus de toate. Nu spune nimeni să muncim din greu cum o făceau bunicii noștri. Dacă tot a avansat tehnologia, de ce să nu ne folosim de ea și în agricultură?

Știu vei spune că în România este greu să reușești ca și mic întreprinzător când vine vorba de agricultură, dar poate dacă nu ne-am mai uita în curtea vecinului, nu am mai da vina pe stat și pe alții pentru ceea ce nu avem și ni se întâmplă și am da 100% în ceea ce facem, am ajunge să culegem roade frumoase în propria țară și nu ne-am mai avânta să muncim pentru străini ce văd în noi doar o forță de muncă pentru business-urile lor.

Alcedo este compania ce sprijină de un sfert de secol, o treime dintre fermierii români și nu numai, dornici să asigure clienților cele mai bune produse de pe piață. Mai exact compania este cel mai mare distribuitor de produse pentru protecția plantelor și de semințe din România, dar și unul dintre cei mai importanți jucători de pe piață în ceea ce privește distribuția de îngrășăminte.alcedo

Anul acesta Alcedo împlinește 25 de ani de activitate și poate fi un partener de nădejde și pentru tine, în cazul în care te hotărăști să dai viață ideilor tale și să crezi în visele tale.

Hai să dăm mână cu mână,
Lumea-ntreagă să răsună,
Într-un cor toți să ne spună,
România-i cea mai bună, în agricultură…..

alcedo

S-ar putea sa iti placa si

cultura cepei

Cultura cepei

Ceapa este una dintre legumele cele mai răspândite, fiind folosită în aproape toate zonele geografice …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *