Home / Stiri agricultura / Plante modificate genetic pentru a fi cultivate in apa sarata

Plante modificate genetic pentru a fi cultivate in apa sarata

Acum cerealele pot fi cultivate si in apa sarata. Oamenii de stiinta au descuperit o metoda prin care cerealele sunt modificate genetic pentru a putea fi cultivate si in apa sarata. Scopul acestor studii este ameliorarea foametei in unele din cele mai sarace tari din lume. Studiile au fost efectuate pe o  planta la Universitatea Adelaide din Australia, in colaborare cu membrii departamentului pentru stiinta plantelor de la Universitatea Cambridge din Anglia.
Daca anumite cereale cum ar fi orezul, graul si orzul pot fi modificate genetic pentru a putea fi cultivate in apa sarata , miliarde de oameni din cereale modificate geneticregiuni precum Bangladesh, partea costiera a Vietnamului si Burma, Pakistan vor avea de castigat si nu se vor mai lupta cu foametea.
Profesorul Mark Tester de la Scoala pentru agricultura, hrana si vin din cadul Universitatii Adelaide, a spus ca testele preliminare efectuate asupra plantatiilor de orez au fost foarte promitatoare.

S-ar putea sa iti placa si

Gerald Schweighofer

Gerald Schweighofer – austriacul care ne lasă fără păduri

Gerald Schweighofer este deţinătorul Holzindustrie Schweighofer care face parte din Grupul Schweighofer. Compania îşi are …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *