Home / Stiri agricultura / Oul de Paste nu va fi mai scump

Oul de Paste nu va fi mai scump

Pretul oualor nu se vor majora in perioada sarbatorilor de Paste cand cererea va creste cu pana la 50%. Producatorii de oua membrii ai Uniunii Crescatorilor  de Pasari din Romania (UCPR) anunta ca “preturile oualor  de consum la poarta fermei sunt cuprinse intre 0,2 si 0,32 lei/ou, in functie de clasa de greutate si nu se vor modifica in perioada urmatoare”.

ouaConform datelor UCPR, in Romania, pretul oualor obtinute in sistemul industrial de crestere este de 121,7 euro/100kg, mai ieftin cu 20,8 euro decat media din Uniunea Europeana. In ultimele luni consumul de oua a scazut din pricina falselor afirmatii legate de calitatea oualor marcate cu cifra 3. Producatorii afirma ca vor face face unei cereri crescute si cu 50% fata de o luna obisnuita in care se vand 100 de milioane de oua.

Producatorii de oua au solicitat Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor(ANSVSA) intensificare controalelor in piete, acum in preajma sarbatorilor pascale pentru a asigura o siguranta alimentara pentru consumatori.

S-ar putea sa iti placa si

Gerald Schweighofer

Gerald Schweighofer – austriacul care ne lasă fără păduri

Gerald Schweighofer este deţinătorul Holzindustrie Schweighofer care face parte din Grupul Schweighofer. Compania îşi are …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *