Home / Stiri agricultura / Cresterea viperelor pentru venin

Cresterea viperelor pentru venin

Cresterea viperelor pentru venin se dovedeste a fi una dintre cele mai profitabile afaceri la ora actuala, un gram de venin este mai scump decat un gram de aur (mai exact echivalentul a 80 de grame de aur). Investitia intr-o astfel de afacere nu este foarte mare, aproximativ 10000 euro, dar profitul se ridica la cateva sute de mii de euro. Vipera se creste destul de usor in terari de sticla, consuma soareci si se inmulteste foarte repede. O vipera produce cam 1,5 g de venin anual, deci cu cat dispuneti de mai multe vipere in crescatoria voastra cu atat creste si profitul.

Veninul de vipera este foarte cautat in special de fabricile de medicamente din Occident. Este folosit pentru fabricarea nenumarator medicamente ce trateaza boli precum cancerul, epilepsia, ulcerul, etc. In Romania exista o singura fabrica de medicamente, la Iasi, dar aceasta importa veninul de vipera din straintate, desi exista cateva persoane care se ocupa cu cresterea viperelor pentru venin si pe meleagurile noastre. Totusi nu toti crescatorii au documentele necesare pentru incheierea unui contract cu fabricile de medicamente, dar din pacate exista o piata neagra si pentru tranzactionarea acestui pretios produs. Pedepsele sunt extrem de dure pentru cei care achizitioneaza pretiosul lichid fara contract de la companiile autorizate.

cresterea viperelor pentru veninDesi cresterea viperelor pentru venin implica un oarecare risc, daca doriti sa va avantati in aceasta afacere trebuie sa cunosteti cateva lucruri esentiale. Intai de toate aveti nevoie de un spatiu de aproximativ 200 mp, suficienti pentru cresterea a 300-400 de exemplare. Spatiul poate fi compartimentat in 3 sau 4 incaperi: una destinata cresterii soarecilor (hrana pentru vipere), una destinata recoltarii veninului, una pentru vipere si a 4-a este optionala pentru puii de vipera. Chiar daca nu sunt foarte pretentioase, viperelor trebuie sa li se asigure temperatura optima de 25 grade Celsius, altfel acestea nu se hranesc si le scade din calitatea veninului. Specia de vipere cea mai raspandita in Romania este ammodites, o specie destul de sensibila. De asemenea trebuie stiut faptul ca Sapard-ul nu mai finanteaza cresterea viperelor, deci nu va bazati pe banii europeni daca doriti sa va avantati in aceasta afacere. Nu uitati de avizul Agentiei de Mediu si de cel al Directiei Sanitar Veterinare.

Investitie minima pentru cresterea viperelor pentru venin este de 1000 euro, cateva aprobari si putin curaj este tot ce ai nevoie pentru a-ti deschide aceasta mica afacere, ce te poate imbogati in scurt timp. Deci daca tu crezi ca intrunesti aceste calitati nu ar fi rau sa incerci in acest domeniu.

S-ar putea sa iti placa si

Gerald Schweighofer

Gerald Schweighofer – austriacul care ne lasă fără păduri

Gerald Schweighofer este deţinătorul Holzindustrie Schweighofer care face parte din Grupul Schweighofer. Compania îşi are …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *