Home / Sfaturi agricultura / Cresterea viermilor de matase – afacerea firului de lux

Cresterea viermilor de matase – afacerea firului de lux

Matasea a fost dintotdeauna o tesatura foarte fina . In antichitate acest material putea fi purtat doar de regi  , de persoane foarte instarite  ce se deosebeau astfel de masa de oameni inferioara lor.

Investitia in matasea naturala  s-a dovedit a fi un adevarat succes , acest lucru reiesind din cererea mare existenta pe piata externa.

Cel care are o deosebita importanta in producerea acestei tesaturi este fluturele de matase  ce apartine ordinului Lepidoptera , Bombyx mori.  Fluturele  este original din China si din aceasta cauza  una dintre principalele marfuri care au fost date catre export din Orient era chiar matasea. Larva din care ia nastere Bombyx mori poarta numele de  vierme de matase  , iar ramura care se ocupa cu cresterea viermilor de matase se numeste sericicultura.

Firul de matase nu se foloseste doar in industria textila ci si in multe alte ramuri precum : chirurgie  , electronica , aeronautica , panificatie , etc.

In ceea ce priveste industria textila  , firul de matase naturala bate in mod incontestabil pe cel artificial , dar si multe alte tesaturi , din acest punct de vedere fiind considerat „firul de lux” al industriei textile. Printre proprietatile cu care acesta este inzestrat amintim de faptul ca este extrem de rezistent si are o conductibilitate termica si electrica scazuta.

cresterea viermilor de mataseCele mai importante lucruri care se obtin din firul viermilor de matase sunt adaosuri furajere bogate in proteine , ata chirurgicala , parasutele , uleiuri folosite in cosmetica , firul de borangic , etc.

Cresterea viermilor de matase presupune , la fel ca si alte ramuri ale agriculturii , crearea unor conditii propice pentru dezvoltarea acestei afaceri .

Daca vreti sa investiti in aceasta ramura trebuie sa stiti avantajele pe care vi le pot aduce aceasta afacere , si anume :

–          spatiu redus

–          cheltuieli relativ mici ( ouale viermilor costa in jur de 24 de ron cutia de 10 grame)

–          profit garantat

–          ingrijirea lor nu necesita un efort deosebit; este o afacere de care se pot ingriji atat barbatii , cat si femeile si copii

–          se acorda subventii pentru investirea in utilaje si echipamente tehnologice.

Incaperea destinata cresterii viermilor de matase trebuie sa fie una acoperita cu ferestre orientate catre nord-est. Ea trebuie sa fie foarte bine aerisita. Un lucru foarte important este tipul de frunze ce sunt necesare cresterii viermilor de matase . Acestia se dezvolta prin intermediul culturilor de dud.

Cu ajutorul unui gram de oua , puteti sa obtineti pana la doua kilograme de gogosi intr-un interval de maxim 40 de zile .

Trebuie sa stiti ca pentru dezvoltarea afacerii dumneavostra beneficiati si de anumite fonduri europene . Fondurile date spre investitie vor fi proportionale cu  amplitudinea proiectului pe care aveti in vedere sa-l dezvoltati.

S-ar putea sa iti placa si

Pregătirea grădinii de legume

Pregătirea grădinii de legume pentru primăvară

Dacă ești pasionat de grădinărit, probabil că te-ai gândit deja că ar fi practic să …

One comment

  1. clocotici valerica

    as fi si eu interesata sa incep aceasta afacere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *