Home / Bovine / Aberdeen angus in Romania

Aberdeen angus in Romania

Cresterea animalelor si cultivarea campului era in trecut singura metoda de supravietuire a populatiei umana.

In prezent  aceste domenii s-au dovedit a fi tot mai cautate si mai profitabile .

Sectorul agriculturii este intr-o continua expansiune datorita proiectelor Uniunii Europeane care atrag investitori catra aceasta ramura a industriei.

Omul dintotdeauna a consumat carne si indiferent de schimbarile ce se vor petrece de-a lungul anilor din punct de vedere climatic , monetar,etc acest aliment va ramane la baza alimentarii umane.

Din aceasta cauza tara noastra a investit mult in productia animaliera  , mai ales in ceea ce priveste bovinele. Unul dintre cele mai importante lucruri a fost aducerea rasei Aberdeen angus in Romania in vederea dezvoltarii unei rase locale.

Aceasta rasa de bovine , Aberdeen angus , provine din insulele britanice si este crescuta si apreciata mai ales pentru productia de carne. A capatat aceasta denumire de la Aberdeen( orasul din nord-estul Marii Britanii) pentru a simboliza locul unde a luat nastere aceasta rasa , avand in vedere aria mare in care s-au raspandit pana in prezent aceste bovine.

aberdeen angusAprecierea acestei rase la noi in tara  precum si peste oceane in tari precum Canada  sau Australia se leaga de faptul ca aceste animale sunt usor de intretinut, ele adaptandu-se fara nici o probleme in diverse conditii climatice.  Chiar daca aceasta specie se integreaza repede in mediul in care este adusa pasunatul acestora trebuie sa fie unul corespunzator .

Aceste bovine nu au coarne , sunt de culoare neagra si sunt folosite si pentru productia de lapte de cea mai buna calitate , pe langa productia de carne deja vestita in toata lumea.

Un alt beneficiu al acestei rase este reprezentat de logevitatea sa (cel mult 19 ani).  Acesta este un lucru foarte important pentru perpetuarea speciei. Viteii din aceasta rasa se dezvolta mai rapid decat cei ai altor specii din cauza cantitatii de lapte produse de Aberdeen angus.

Cererea de carne  la nivel mondial este intr-o continua crestere , prin urmare si importarea acestei rase va creste considerabil , mai ales dupa speculatiile conform carora fast-food-urile vor achizitiona numai acest tip de carne.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *